Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Terms of Use

Στον ιστοχώρο visitkavos.com (εφεξής Ιστοχώρος) παρουσιάζεται ο Κάβος, προορισμός τουριστικού ενδιαφέροντος στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας, και η ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα δίνονται πληροφορίες σχετικά με γεωγραφικά στοιχεία, προσβασιμότητα, υποδομές φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, πολιτιστικά γεγονότα, πολιτισμικές δραστηριότητες, οπτικοακουστικό υλικό, τοπικά έθιμα, προϊόντα, διατροφικές επιλογές κ.λπ. Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις, όπως αυτοί τροποποιούνται κατά διαστήματα, ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες του Ιστοχώρου, οι οποίες διατίθενται online, μέσω οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής, κινητής ή σταθερής, μέσω e-mail, ή τηλεφωνικώς, απευθείας από τον Ιστοχώρο ή μέσω ιστοσελίδων τρίτων/συνεργατών ή/και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με την πρόσβαση, την πλοήγηση και τη χρήση του Ιστοχώρου αποδέχεστε και βεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και ότι συμφωνείτε με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω (συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής Απορρήτου ). Όσοι διαφημίζονται στον Ιστοχώρο (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, πάροχοι καταλυμάτων, ιδιοκτήτες εστιατορίων/καφέ/νυχτερινών κέντρων, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων ή/και γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.ο.κ., εφεξής διαφημιζόμενοι), πέραν των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων, δεσμεύονται και από την μεταξύ μας συναφθείσα σύμβαση. Ο Ιστοχώρος, το περιεχόμενο και η δομή του, καθώς και η υπηρεσία κρατήσεων καταλυμάτων που προσφέρεται μέσω αυτού ανήκουν, λειτουργούν και προσφέρονται από την ατομική επιχείρηση με την επωνυμία Σοφία Ζερβού, Τουριστική προβολή/Ενημέρωση επισκέπτη, ΑΦΜ 137353535, ΔΟΥ Κέρκυρας, έδρα Κάβος, Λευκίμμη, Κέρκυρα, ΤΚ 49080 (εφεξής εμείς, εμάς ή μας) και παρέχονται μόνο για την προσωπική, μη εμπορική χρήση του χρήστη/επισκέπτη του Ιστοχώρου (εφεξής εσείς, εσάς ή σας), σύμφωνα με τους εξής Όρους και τις Προϋποθέσεις:
1. Παροχή Υπηρεσιών

1.1

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον Ιστοχώρο είναι κατ’ αρχήν ενημερωτικού ή/και διαφημιστικού χαρακτήρα. Εφ’ όσον επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε στο newsletter και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερωτικού ή/και διαφημιστικού χαρακτήρα. Εναπόκειται στην απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια να αποδεχτούμε ή όχι την εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς και να διαγράψουμε από αυτήν κάποιον χρήστη.

1.2

Επίσης, στον Ιστοχώρο διαθέτουμε μία online πλατφόρμα κράτησης καταλυμάτων. Μέσω αυτής, όλοι οι τύποι καταλυμάτων που βρίσκονται εγκατεστημένα στον Κάβο (ενδεικτικά, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μοτέλ, hostel, bed & breakfast, κ.ο.κ., εφεξής καταλύματα) μπορούν να διαφημίσουν τα δωμάτιά τους και, εφόσον το επιθυμείτε, εσείς μπορείτε να πραγματοποιήσετε κρατήσεις. Προκειμένου να πραγματοποιήσετε κράτηση μέσω του Ιστοχώρου πρέπει να συμπληρώσετε την διαθέσιμη προς τούτο ηλεκτρονική φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία της κράτησης (ενδεικτικά, προτιμώμενο κατάλυμα, ημερομηνίες κράτησης, προσωπικά στοιχεία επισκέπτη κ.λπ.) και να προβείτε στην πληρωμή της προκαταβολής μέσω PayPal. Εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση της πληρωμής με επιτυχία, εμείς θα σας αποστείλουμε e-mail επιβεβαίωσης με τα στοιχεία της κράτησής σας. Από την στιγμή της αποστολής του e-mail επιβεβαίωσης η κράτηση θεωρείται ολοκληρωμένη και δημιουργείται μία νομικά δεσμευτική σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον πάροχο του καταλύματος. Εμείς ενεργούμε πλέον αποκλειστικά ως μεσάζων ανάμεσα σε εσάς και το κατάλυμα, μεταφέροντας τα στοιχεία της κράτησής σας στον πάροχο του καταλύματος, ο οποίος θα επικοινωνήσει μαζί σας στην συνέχεια για να κανονίσετε την αποπληρωμή του τιμήματος.

1.3

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε μία ολοκληρωμένη κράτηση καταλύματος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον Ιστοχώρο. Εντός 48 ωρών εμείς θα προβούμε στην ακύρωση και θα σας ενημερώσουμε με αποστολή e-mail για την ολοκλήρωση της ακύρωσης της κράτησής σας. Στην περίπτωση αυτή, η προκαταβολή που έχετε καταβάλει δεν επιστρέφεται. Επιπλέον, σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης ενδέχεται να προκύψουν περαιτέρω χρεώσεις από τον πάροχο του καταλύματος. Οι χρεώσεις αυτές ανάγονται στην μεταξύ σας νομική σχέση και εμείς δεν μπορούμε να τις γνωρίζουμε εκ των προτέρων ή να τις ελέγξουμε. Πραγματοποιώντας κράτηση σε ένα κατάλυμα, αποδέχεστε και συμφωνείτε με τη σχετική πολιτική ακύρωσης και μη εμφάνισης του συγκεκριμένου παρόχου του καταλύματος και με οποιουσδήποτε επιπλέον όρους (παροχής υπηρεσιών/προϊόντων) και προϋποθέσεις του καταλύματος, οι οποίοι μπορεί να ισχύουν για την κράτησή σας ή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών ή/και προϊόντων τα οποία παρέχονται από το κατάλυμα. Γι’ αυτό, σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης ή μη εμφάνισης του καταλύματος προτού πραγματοποιήσετε την κράτησή σας μέσω της online πλατφόρμας κράτησης καταλυμάτων του Ιστοχώρου. Στην περίπτωση που το κατάλυμα για το οποίο έγινε η κράτηση καταστεί μη διαθέσιμο εξαιτίας συνθηκών πέραν της σφαίρας ελέγχου μας, θα σας υποδείξουμε ένα κατάλυμα με όμοια χαρακτηριστικά. Εάν δεν μπορούμε να υποδείξουμε άλλο κατάλυμα, η κράτηση θα ακυρωθεί και θα σας επιστραφεί το ποσό που καταβάλατε ως προκαταβολή κράτησης στον λογαριασμό PayPal από τον οποίο έγινε η πληρωμή.

1.4

Κατά την παροχή της υπηρεσίας της online κράτησης καταλυμάτων, οι πληροφορίες που δημοσιοποιούμε βασίζονται στις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους των καταλυμάτων. Για αυτό το λόγο, οι πάροχοι των καταλυμάτων έχουν την αποκλειστική ευθύνη να μας ενημερώσουν προσηκόντως για την ανανέωση όλων των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των τιμών και της διαθεσιμότητας, οι οποίες εμφανίζονται στον Ιστοχώρο. Παρά το γεγονός ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας, δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να εγγυηθούμε ότι όλες οι πληροφορίες είναι ακριβείς, πλήρεις ή σωστές, και ούτε μπορούμε να θεωρηθούμε υπεύθυνοι για τυχόν λάθη, συμπεριλαμβανομένων προφανών και τυπογραφικών λαθών, για παρεμβολές λόγω προσωρινής ή/και μερικής αναστολής λειτουργίας, εργασιών αποκατάστασης, αναβάθμισης ή συντήρησης του Ιστοχώρου ή από οποιοδήποτε άλλη αιτία, για ανακριβείς, παραπλανητικές ή αναληθείς πληροφορίες ή για τη μη διανομή των πληροφοριών. Κάθε πάροχος καταλύματος διατηρεί την ευθύνη ανά πάσα στιγμή για την ακρίβεια, την πληρότητα και την ορθότητα των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των τιμών και της διαθεσιμότητας, που εμφανίζονται στον Ιστοχώρο.

1.5

Επίσης, κατά την παροχή της υπηρεσίας της online κράτησης καταλυμάτων, εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ακρίβεια, την πληρότητα και την ορθότητα των στοιχείων που καταχωρείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή αίτησης κράτησης. Δεν ευθυνόμαστε για τυχόν καταχώρηση προσωπικών δεδομένων τρίτων προσώπων χωρίς σχετική εξουσιοδότηση/συγκατάθεση, ούτε για την υποβολή ψευδών, αναληθών ή ανακριβών στοιχείων και δεδομένων με σκοπό την εξαπάτηση ή παραπλάνηση.

1.6

Οι τιμές που περιλαμβάνονται στον Ιστοχώρο είναι σε ευρώ, ανά άτομο, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Ωστόσο, στην πλατφόρμα online κράτησης καταλυμάτων, οι τιμές είναι σε ευρώ, ανά δωμάτιο. Μέχρι την ολοκλήρωση της κράτησης, οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, οι τιμές που περιλαμβάνονται στον Ιστοχώρο περιλαμβάνουν τους τυχόν οφειλόμενους φόρους και χρεώσεις, όπως ενδεικτικά το ΦΠΑ ή/και τυχόν τοπικούς φόρους.

1.7

Οι υπηρεσίες ενημέρωσης/διαφήμισης παρέχονται σε εσάς δωρεάν, δηλαδή δεν χρειάζεται να πληρώσετε συνδρομή για την πρόσβαση και χρήση του Ιστοχώρου. Όσον αφορά στην υπηρεσία της online κράτησης καταλυμάτων, κατά την ρητή συμφωνία μας με τους παρόχους καταλυμάτων που διαφημίζονται στον Ιστοχώρο, εμείς παρακρατούμε την προκαταβολή που καταβάλετε για την κράτηση, η οποία αντιστοιχεί σε μικρό ποσοστό της χρέωσής σας από τον πάροχο καταλυμάτων, και το υπόλοιπο μέρος καταβάλλεται από εσάς κατά την άφιξη ή αναχώρησή σας από το κατάλυμα, ανάλογα με την συμφωνία που θα έχετε κάνει με τον πάροχο. Δηλαδή δεν προσθέτουμε επιπλέον έξοδα κράτησης στην τιμή δωματίου που αναγράφεται στον Ιστοχώρο μας.

2. Περιορισμένη άδεια

Ο Ιστοχώρος σας χορηγεί ένα αμεταβίβαστο, προσωπικό και περιορισμένο δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης της δεδομένων του Ιστοχώρου και των περιεχομένων του. Ειδικότερα, κατά την χρήση του Ιστοχώρου και των υπηρεσιών μας υποχρεούστε να σέβεστε τα βιομηχανικά, πνευματικά και άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα όπως προβλέπονται από το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, και να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια, μέσω της οποίας σκοπείται η τροποποίηση, αναπαραγωγή, δημόσια παρουσίαση ή χρησιμοποίηση του Ιστοχώρου και των στοιχείων του για οποιοδήποτε δημόσιο ή εμπορικό σκοπό. Ενδεικτικά, δεν έχετε δικαίωμα μεταπώλησης, απευθείας συνδέσμου, χρήσης, αντιγραφής, παρακολούθησης, παρουσίασης, καταφόρτωσης (download) ή αναπαραγωγής οποιουδήποτε περιεχομένου ή πληροφορίας, λογισμικού, προϊόντων ή υπηρεσιών που διατίθενται στον Ιστοχώρο για οποιαδήποτε εμπορική ή/και ανταγωνιστική δραστηριότητα ή σκοπό.

3. Περιορισμός Ευθύνης

3.1

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακρίβεια, σαφήνεια και επικαιροποίηση του περιεχομένου του Ιστοχώρου, με την επιφύλαξη των ως άνω υπό 1. οριζομένων για την ορθότητα και ακρίβεια των πληροφοριών αναφορικά με τα καταλύματα. Ωστόσο, δεν εγγυούμαστε και δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε ζημία (θετική ή αποθετική, που μπορεί ενδεικτικά να συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κ.λπ.) ήθελε προκληθεί σε εσάς, στην επιχείρησή σας, ή σε τρίτους από τη χρήση του Ιστοχώρου, των υπηρεσιών που διατίθενται μέσω αυτού ή/και του περιεχομένου και των πληροφοριών που είναι αναρτημένες σε αυτόν, ακόμα και αν αυτή οφείλεται σε αμέλειά μας. Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες μας παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, διατυπωμένη ή υποτιθέμενη, τις οποίες όλες ρητά αρνούμαστε, ακόμη και εκείνες περί εμπορευσιμότητας, ικανοποιητικής ποιότητας, καταλληλότητας, απαραβίαστου συμβατότητας, ασφάλειας και ακρίβειας. Ο Ιστοχώρος περιλαμβάνει πληθώρα πληροφοριών και αναπόφευκτα θα υπάρχουν λάθη και ανακρίβειες, ιδίως δεδομένου ότι οι διαφημιζόμενοι συχνά αλλάζουν ή ακυρώνουν τα δεδομένα παροχής των υπηρεσιών τους, ενδεικτικά τις τιμές, διαθεσιμότητα, ημερομηνίες και ώρες. Γι’ αυτό, σας καλούμε να ελέγξετε και να διασταυρώσετε οποιαδήποτε πληροφορία περιλαμβάνεται στον Ιστοχώρο προτού βασιστείτε σ’ αυτήν και να επικοινωνείτε απευθείας με τους διαφημιζόμενους και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων προτού κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια. Τυχόν οικονομική επιβάρυνση ή άλλη ζημία ήθελε προκληθεί σε εσάς, στην επιχείρησή σας, ή σε τρίτους εξαιτίας μεταβολών των πληροφοριών, καθυστερήσεων, αλλαγών ή ακυρώσεων των υπηρεσιών που παρέχουν οι διαφημιζόμενοι, ανεξαρτήτως αιτίας, επιβαρύνει μόνο εσάς και εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Εάν διαπιστώσετε κάποια ανακρίβεια στις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον Ιστοχώρο μπορείτε να μας ενημερώσετε και, εφόσον συμφωνούμε, θα κάνουμε τις αλλαγές όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν υποχρεούμαστε να προβούμε σε τέτοιες αλλαγές, ούτε φέρουμε ευθύνη αν δεν προβούμε σ’ αυτές.

3.2

Ιδίως, δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί σε εσάς, στην επιχείρησή σας, ή σε τρίτους από την χρήση της υπηρεσίας κράτησης καταλυμάτων. Όπως αναφέρθηκε, στην περίπτωση αυτή εμείς λειτουργούμε ως μεσάζων ανάμεσα σε εσάς και τον πάροχο του καταλύματος. Με την ολοκλήρωση της κράτησης δημιουργείται μία συμβατική σχέση μεταξύ σας, σύμφωνα με την οποία ο πάροχος του καταλύματος δεσμεύεται να σας παράσχει διαμονή σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες όρους και προϋποθέσεις. Συνακόλουθα για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί σε εσάς από αυτήν την συμβατική σχέση, όπως ενδεικτικά, εξαιτίας ακύρωσης, καθυστέρησης, νομικών ή πραγματικών ελαττωμάτων, υπαναχώρησης κ.ο.κ., την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο πάροχος του καταλύματος.

3.3

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια λειτουργία του Ιστοχώρου. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν εγγυούμαστε ότι η λειτουργία του Ιστοχώρου, του server φιλοξενίας του, ή/και τρίτων ιστοσελίδων μέσω των οποίων μεταδίδεται το περιεχόμενό του, θα είναι αδιάκοπες, εύρυθμες, απαλλαγμένες από ιούς και παρόμοια στοιχεία. Συνεπώς δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ζημία ήθελε προκληθεί σε εσάς, στην επιχείρησή σας, ή σε τρίτους και η οποία θα σχετίζεται με τη λειτουργία των ως άνω, ούτε ακόμα στην περίπτωση αναστολής ή διακοπής της πρόσβασης στον Ιστοχώρο για λόγους ή προβλήματα που ανάγονται στον server φιλοξενίας. Ακόμα, δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν ζημιά που ήθελε προκληθεί στον υπολογιστή ή στο κινητό σας ή σε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, ή/και στο λογισμικό ή συστήματα ή προγράμματα του υπολογιστή ή κινητού σας ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής κατά την χρήση και περιήγησή σας στον Ιστοχώρο.

3.4

Διατηρούμε το δικαίωμα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να μεταβάλουμε, διαγράψουμε, αναστείλουμε ή διακόψουμε οποιαδήποτε επιμέρους λειτουργία του Ιστοχώρου, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας ή περιγραφής περιεχομένου ή υπηρεσίας, χωρίς να φέρουμε προς τούτο καμία ευθύνη.

3.5

Με σκοπό την ολοκληρωμένη πληροφόρηση σας, είναι δυνατόν ο Ιστοχώρος να παραπέμπει σε συνδέσμους (links) ή/και υπερσυνδέσεις (hyperlinks), οι οποίοι σας μεταφέρουν σε διαδικτυακές τοποθεσίες τρίτων. Η παραπομπή μέσω συνδέσμων ή/και υπερσυνδέσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως υιοθέτηση ή προτροπή για χρήση αυτών των διαδικτυακών τοποθεσιών, ή των προϊόντων, υπηρεσιών, εταιριών κ.ο.κ. που περιέχονται σ’ αυτούς, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση, συμβατική ή άλλη, μεταξύ ημών και του διαχειριστή αυτών. Ρητά σας δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούμαστε να ελέγχουμε, και συνακόλουθα δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και πληρότητα των υπηρεσιών των συνδέσμων ή/και υπερσυνδέσεων ή για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία προκληθεί σε εσάς, στην επιχείρησή σας, ή σε τρίτους από την περιήγησή σας σε αυτές τις διαδικτυακές τοποθεσίες. Η πρόσβαση σε αυτές αποκτάται με δική σας αποκλειστική ευθύνη, καθότι δεν διέπονται από τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις χρήσης. Σας καλούμε, ως εκ τούτου, να διαβάζετε τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης και την πολιτική απορρήτου αυτών των διαδικτυακών τοποθεσιών πριν περιηγηθείτε σ’ αυτές. Σε κάθε περίπτωση, δικαιούμαστε οποτεδήποτε να διακόπτουμε την πρόσβαση σε οποιονδήποτε σύνδεσμο (link) ή/και υπερσύνδεση (hyperlink), εάν λάβουμε γνώση οποιουδήποτε γεγονότος, το οποίο κατά την κρίση μας βρίσκεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία και τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις.

3.6

Κανένα μέρος του περιεχομένου του Ιστοχώρου δεν αποτελεί και δε μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη, αλλά αντιθέτως εναπόκειται στην δική σας διακριτική ευχέρεια, κατόπιν ίδιας αξιολόγησης, να ενεργήσετε με βάση τη δική σας βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε ευθύνης μας.

3.7

Κατά την χρήση του Ιστοχώρου ενδέχεται να έρθετε σε επαφή με περιεχόμενο που κατά τη γνώμη σας είναι προσβλητικό, ανακριβές, δυσάρεστο, ή άλλως ακατάλληλο για εσάς. Σας δηλώνουμε ότι δεν υιοθετούμε αυτό το περιεχόμενο, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απομάκρυνση/διαγραφή του από τον Ιστοχώρο. Η χρήση του Ιστοχώρου γίνεται με δική σας ευθύνη και εάν το περιεχόμενό του σας προσβάλλει ή είναι ακατάλληλο για εσάς σας καλούμε να διακόψετε αμέσως την χρήση.

3.8

Οι υπηρεσίες μας δεν απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 18 ετών. Η χρήση οποιασδήποτε εκ των υπηρεσιών μας επιτρέπεται μόνο με την έγκριση γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα.

3.9

Διατηρούμε το δικαίωμα να απαγορεύσουμε την είσοδο στον Ιστοχώρο σε οποιονδήποτε χρήστη παραβιάζει το εφαρμοστέο δίκαιο και τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, προσωρινά ή μόνιμα. Ο χρήστης θα ενημερωθεί από εμάς για την απαγόρευση και υποχρεούται να απέχει ολοκληρωτικά από την χρήση του Ιστοχώρου και να μην επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τον Ιστοχώρο υπό άλλο όνομα ή μέσω άλλου χρήστη. Πέραν της απαγόρευσης εισόδου, επιφυλασσόμαστε κάθε επιπλέον νομίμου δικαιώματός μας κατά οποιουδήποτε χρήστη παραβιάζει το εφαρμοστέο δίκαιο και τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις.

3.10

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη όσον αφορά τυχόν παραβίαση των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων σε περιπτώσεις τυχαίων γεγονότων ή γεγονότων ανωτέρας βίας, όπως ενδεικτικά, πόλεμοι, ταραχές, πράξεις δολιοφθοράς, εκρήξεις, πυρκαγιές, εμπρησμοί, σεισμοί, απεργίες, πράξεις Ελληνικών ή Ενωσιακών ή άλλων αρχών ή κρατικών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, φυσικά εμπόδια, κ.λπ.

4. Δικαιώματα Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας

4.1

Ο σχεδιασμός και τα περιεχόμενα του Ιστοχώρου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφερόμενων, των σημάτων, λογοτύπων, κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, εικόνων, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, βίντεο, μουσικής, λογισμικού και γενικώς κάθε είδους αρχείων αποτελούν ιδιοκτησία μας και προστατεύονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

4.2

Τα ανωτέρω διατίθενται σε εσάς αυστηρά για προσωπική (μη εμπορική ή κερδοσκοπική) χρήση. Έτσι, απαγορεύεται οποιαδήποτε, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφερόμενη, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, αναλογική ή ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, καταφόρτωση (downloading), μεταποίηση, μεταπώληση, μετάδοση, αναδημοσίευση και δημιουργία παράγωγης εργασίας των περιεχομένων του Ιστοχώρου, χωρίς την προγενέστερη γραπτή συναίνεσή μας. Απαγορεύεται επίσης η παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο των περιεχομένων του Ιστοχώρου. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/και συμβατικό δικαίωμά μας, πέραν των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

4.3

Ιδιαίτερα σε επισημάνσεις περιεχομένου όπου παραπέμπεται ή αναφέρεται ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων άλλου διαδικτυακού τόπου, εμείς δεν έχουμε καμία αξίωση. Το περιεχόμενο των διαδικτυακών αυτών τόπων εμπίπτει στη σφαίρα ευθύνης του αντίστοιχου διαδικτυακού τόπου και η εμφάνιση του στον Ιστοχώρο δεν δύναται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης οποιουδήποτε εκ των ανωτέρω στοιχείων του περιεχομένου αυτού.

5. Ευθύνη Χρήστη

5.1

Με την επίσκεψη, περιήγηση και χρήση του Ιστοχώρου αποδέχεστε ότι θα χρησιμοποιείτε τον παρόντα Ιστοχώρο σύμφωνα με το νόμο και τα χρηστά ήθη, ότι θα τηρείτε τις εφαρμοστικές των νόμων διατάξεις και τους Κώδικες Δεοντολογίας που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία (ιδίως, αλλά όχι περιοριστικά, τον Κώδικα Δεοντολογικής Συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο – Netiquette) και ότι θα σέβεστε τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Αποδέχεστε ακόμα ότι θα απέχετε από κάθε πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού και κάθε ενέργεια που παραβιάζει ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, επαγγελματικό απόρρητο, βιομηχανικά, πνευματικά ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, ενώ δεσμεύεστε ότι δε θα προσπαθήσετε να κάνετε χρήση αρχείων ή προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τη διακοπή, την πρόκληση βλάβης ή την καταστροφή της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών ή ακόμη και τη συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών.

5.2

Αναλαμβάνετε την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί από κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών και υποχρεούστε να μας αποζημιώσετε για κάθε θετική ή αποθετική ζημία ήθελε υποστούμε από τις άνω ενέργειες. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια από τις ως άνω παραβάσεις, επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας. Ρητά συνομολογείται διά της παρούσης ότι σε περίπτωση που ασκηθεί εναντίον μας οποιαδήποτε αγωγή, αξίωση, διοικητική ή δικαστική, απορρέουσα από οποιασδήποτε μορφής δική σας παράβαση, αναλαμβάνετε την υποχρέωση αφενός να παρέμβετε στη σχετική εγερθείσα διαδικασία και αφετέρου να μας αποζημιώσετε στην περίπτωση που υποχρεωθούμε σε καταβολή αποζημίωσης ή άλλης δαπάνης.

6. Εφαρμοστέο δίκαιο

6.1

Μπορείτε να κάνετε χρήση του Ιστοχώρου από οποιαδήποτε χώρα. Ωστόσο, με την πρόσβαση και περιήγηση στον Ιστοχώρο τεκμαίρεται ότι, όσον αφορά στην χρήση αυτού, έχετε αποδεχτεί την αποκλειστική εφαρμογή του ελληνικού δικαίου, και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου που αποτελεί μέρος του ελληνικού δικαίου. Τόπος παροχής των υπηρεσιών μας θεωρείται η Ελλάδα. Οποιαδήποτε διάταξη των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων καταστεί αντίθετη προς τους ισχύοντες νόμους, ή κριθεί ως άκυρη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς να θίγεται η ισχύς των λοιπών Όρων και Προϋποθέσεων.

6.2

Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση οιασδήποτε τυχόν διαφοράς που απορρέει από το παρόν ορίζονται τα Δικαστήρια Αθηνών, στην αποκλειστική δικαιοδοσία των οποίων τεκμαίρεται ότι έχετε υποβληθεί..

6.3

Η μη άσκηση ή η καθυστέρηση άσκησης κάποιου δικαιώματός μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σιωπηρή παραίτηση μας από αυτό..

6.4

αντίκλητό μας, στην οποία θα γίνονται όλες οι επιδόσεις νομικών εγγράφων που αφορούν στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις και στην χρήση και λειτουργία του Ιστοχώρου, την Σοφία Ζερβού του Σπυρίδωνος, κάτοικο Κέρκυρας, οικισμός Δάμπρα, Καπουκίνοι, ΤΚ 49100..

7. Μεταβολές Όρων και Προϋποθέσεων χρήσης

7.1

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς να σας ειδοποιούμε. Τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στους Όρους και Προϋποθέσεις τίθενται σε ισχύ άμεσα, δηλαδή από την δημόσια ανάρτησή τους. Με τη χρήση του Ιστοχώρου κατόπιν αυτών τεκμαίρεται η ρητή αποδοχή από εσάς των αλλαγών, τροποποιήσεων, προσθηκών ή διαγραφών. Για το λόγο αυτό συστήνεται η ανάγνωση των Όρων και Προϋποθέσεων χρήσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής και έγκαιρη ενημέρωση για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενό τους.

7.2

Σε περίπτωση κατά την οποία η χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας του Ιστοχώρου διέπεται από ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις χρήσης, οι όροι αυτοί θα ισχύουν από κοινού με τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύουν οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις χρήσης κάθε υπηρεσίας.